Kindergezondheidscoach bij GO!

Goed nieuws! Met ingang van 1 februari mag ik aan de slag als kindergezondheidscoach bij GO! in Elst!

GO! staat voor Gezond Onderweg, en is een initiatief in Midden-Gelderland om kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar met overgewicht of obesitas te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Gedurende 2 jaar worden kind en gezin gecoacht om gezonde keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging, slaap en ontspanning. Dit gebeurt dichtbij huis, in de directe leefomgeving van het kind.

Omdat er aan het overgewicht van het kind vaak een onderliggend probleem ten grondslag ligt, is het de taak van de kindergezondheidscoach om dit probleem te achterhalen, en samen met een multidisciplinair team van zorg- en hulpverleners uit de wijk een op maat gemaakt behandelplan op te stellen, waarbij toegewerkt wordt naar een gezondere leefstijl door middel van duurzame gedragsverandering.

Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om deze kinderen te begeleiden naar een gezondere leefstijl, en heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging!